Gràcies Marc Melillas, director general de la Xarxa Audiovisual Local;
Joan Catà, director-gerent de m1tv, la televisió pública comarcal del Maresme; i Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, que col•labora en el projecte.
Ens ha costat molt i molt, però gràcies a les complicitat de moltes i moltes persones, entitats i empreses finalment ho hem aconseguit: el projecte Diaridelamusica.com, nascut a Mataró el 2006 entre Joan Salicrú i un servidor a redós de l'emissora pública Mataró Ràdio i que s'ha anat consolidant durant aquests darrers cinc anys en diversos formats, fa aquest setembre el salt a tot Catalunya a través de l'emissió de la seva versió televisiva a la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Fins ara l'espai s'emetia a m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme, i VOTV, la televisió homònima del Vallès Oriental, però a partir d'aquest divendres dia 16 a la mitjanit el Diaridelamusica.com s’incorpora a la graella de tardor de la Xarxa de Televisions Locals. El programa és una coproducció de l’XTVL i m1tv, amb la participació periodística del Grup Enderrock, amb el qual intentem treballar cada vegada més plegats des de Clack Música!, la productora de continguts musicals que impulsem des de Clack i que és qui dirigeix i realitza el programa.
El Diaridelamusica.com fa el salt a tot Catalunya però en cap cas rebaixa la seva aposta territorial, justament al contrari. Un exemple és presentar-lo aquí, a Vic, dins el MMVV, un fet que ens fa moltíssima ilusió. El ddM seguirà buscant la concertació amb els agents musicals -programadors públics i privats, grups i públic- del territori per tal de dinamitzar la música feta al país i, sensible a la realitat local i comarcal, el Diaridelamusica.com cada setmana oferirà cròniques enregistrades en les principals sales de concerts del país, així com agendes personalitzades per cada territori, dins la voluntat de no fer un programa musical més sinó posant en valor les iniciatives sorgides del conjunt del territori. Sorgim del territori i ens creiem la missió d’explicar allò que passa fora del circuït més massiu i a la qual presten tota la seva atenció els grans mitjans catalans.
El país, musicalment parlant, és ric i ple, i ara més que mai, hem de reivindicar-ne els escenaris, els intèrprets, les sales, els cicles i les iniciatives més enllà també de la gran urb que és Barcelona. De Girona a Granollers. De Lleida a Tarragona. De L’Hospitalet a Manresa. La música pot ser, perfectament, una de les formes de cohesionar el país.
En farem cinc, d'agendes diferents, territorials, una amb caràcter general i quatre d’específiques que abastaran les següents zones: Comarques Gironines, Catalunya Central, Maresme - Vallès Oriental i Barcelona Metropolitana. Aquesta divisió territorial s’ha fet prenent com a referència les seus cinc seus de la Xarxa de Cases de la Música Popular, que es troben a L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Salt i Terrassa.
Diaridelamusica.com és un projecte multimèdia que inclou també versions radiofòniques a Mataró Ràdio, Ràdio Calella i Ràdio Premià de Mar així com insercions a les publicacions setmanals Capgròs de Mataró i El Tot Granollers a la capital del Vallès Oriental, així com una web amb el mateix títol del projecte on es reagrupen tots els materials generats. També aquesta plataforma web experimentarà un gran canvi a partir d’aquest divendres, quan passarà a tenir quatre àmbits d'informació en base als territoris descrits anteriorment. El programa es difon també a través del xiptv de la XTVL, un canal youtube propi i comunitats de seguidors a les xarxes socials Twitter i Facebook. Una difusió a la que ens ajuda gent de primera línia, com el webmaster Uri Alsina, la realització de Claraboia o la producció de Georgina Altarriba.
La música és un art ideal pel diàleg, l’intercanvi i l’expressió de les realitats culturals. El nostre petit país necessita conèixer aquests diàlegs, aquests intercanvis, aquestes realitats culturals. De la rumba catalana a la cançó d’autor. Del rap contestari al jazz elegant. De l’electrònica experimental al folk cumba. És el nostre deure. La realitat musical local i comarcal del país és enorme i ara ho podrem explicar també a tot el país, a través del fenomen nacional de les cadenes de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. I ho farem amb tota la qualitat i creativitat audiovisual i tot el rigor periodístic del que som capaços.
Salut i molta música.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada