15 de febrer del 2007

això no surt

Qui no digui alt i clar que el principal problema dels joves és l'accés a un habitatge digne té un problema.
Qui no digui alt i clar que aquí hi ha constructors, promotors, immobiliàries i listillos de turno que s'estan fent milionaris a costa d'un dret bàsic de milions de joves, té un problema.
Qui no digui alt i clar que el pa de cada dia són pisos a preu d'or sense llum natural, o minúsculs, o destrossats, o amb humitats, té un problema.

Ho pateixo en primera persona, i no me'n surto. Això no surt. Això no surt. I si no vigilem, la bombolla ens esclatarà a les mans.
Quan se't trepitja d'aquesta manera un dret bàsic que teòricament recull una constitució firmada per ancians polítics que sempre han tingut segones residències, la reacció és de frustració.
I m'entren ganes de plorar quan veig tanta gent emmalaltida pels diners, quan veig tanta gent que no està disposada a entendre, a cedir una miqueta, a donar confiança, a solidaritzar-se amb els que intenten començar les seves vides.

Qui no digui que aquesta merda ens està corcant com a generació, té un problema.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

manifestació pel dret a l'habitatge el 24 de març a les 17:00

http://bcn.vdevivienda.net/2007/02/08/por-primavera-seguimos-en-la-calle/

Anònim ha dit...

Potser doncs, que ataquem el problema d'arrel Eloi. Permet-me que em presenti. Sóc l'Ivan Terra, cosí d'en Zoè Costa, antic company teu de l'anxaneta. Suposo que em coneixes de vista.
T'entenc perfectament. En som uns quants els que ens estirem dels cabells al veure un fenòmen que ningú des dels poders públics està intentant eliminar. Sí, fan algun pis de protecció oficial; d'alguna manera o altra s'han de rentar la cara. Però no ataquen l'arrel del problema. Hi ha moltes maneres de lluitar contra l'especulació, però no interessen. Simplement limitant els preus dels pisos a l'increment de l'IPC. Amb això aconseguiriem que els diners que un dia varen sortir de la borsa, se'n tornin. I a part, seria una mesura que no atacaria les persones que tenen un pis pels fills, néts o per llogar-lo; com la mesura que pretén impulsar la generalitat de pagar 9€ al dia pels pisos buits. I és que amb aquestes lleis sempre acaben pagant justos per pecadors.
En fin... disculpa'm pel "totxo". Que tinguis sort en la recerca.