8 de maig del 2023

Olatukoop> Donosti>Cooperativa cultural

Viatge en tren per ser el 21 d'abril al matí al Donostiako Kafe Antzokia de Donosti, en una trobada sobre cooperativisme cultural al teixit basc, en representació de CulturaCoop. No sé parlar euskera, però el traductor online fa miracles. Amb un accent (que imagino terrible) començo la meva intervenció en una llengua que desconec.

Egun on. Oso pozik nago hemen egoteaz. Kulturak komunitarioa, kooperatiboa eta eraldatzailea izan behar du. Kultura eta komunikazio kooperatiba gure hondar alea da, imajinarioak eraldatzeko. Eskerrik asko Paisos Catalans gonbidatzeagatik. // Bon dia. Estic molt content d'estar aquí. La cultura ha de ser comunitària, cooperativa i transformadora. La cooperativa de cultura i comunicació és el nostre granet de sorra per transformar els imaginaris. Gràcies per convidar-nos des dels Països Catalans. 

En Beñat, la Idoia, la Leire, em cuiden i ens porten a dinar després de la jornada en un restaurant, el Drinka, del carrer Matia Kalea. I penso, malgrat he estat amb febre i un gripasso de primera, que la vida continua sent generosa. I quina sort establir vincles amb aquesta gent que entén l'acció cultural com una llavor de transformació social.