13 de desembre del 2011

Per la música tranquil·la

Aquest matí a quarts de dotze a El Públic hem presentat amb l'Ajuntament de Mataró i la Casa de la Música Popular de Mataró el Cicle de Músiques Tranquil·les 2012.

Des de El Públic ja vam dir que volíem treballar per la cultura de la ciutat. Ens sumem amb la Casa de la Música Popular -amb qui col·laborem en diversos projectes- i ens sumem a un certamen que porta funcionant set anys i que ha portat a la capital del Maresme algunes de les millors propostes musicals del nostre país. Un honor.

I col·laborem programant música d'un perfil molt concret: petit format i en clau de músics emergents i del territori. De casa nostra artistes com Goodtime, Dídac Rocher o Francesc Ribera, i en clau nacional les finalistes del Concurs Sona 9, The Mamzelles.

I de fet ho fem des de El Públic, el nostre petit altaveu cultural que hem bastit entre Clack i en Xandri Calsapeu. El centre de la ciutat ha de tenir una programació estable de música en directe. De petit format, que complementi aquella oferta que ja es porta a terme en sales de concerts com el Clap o Privat al Polígon del Pla d'en Boet.

Tot plegat crec que ha de servir per a reclamar que la cultura continuï sent un valor de cohesió social i de capitalitat territorial. A Mataró hem d'apostar per la cultura com a element de promoció. El Músiques Tranquil·les demostra que quan anem tots a la una, des de la ciutat podem oferir al país propostes engrescadores i de qualitat.