30 de setembre del 2011

Benvinguts a casa vostra (El Públic)*

Avui és un gran dia, per nosaltres.
Ens ha costat molt arribar-hi. Però ha valgut la pena. Sobretot perquè el fer-ho ens ha reportat treballar amb un munt de gent. Persones que ens han ajudat sense demanar res a canvi. Especialment les nostres famílies. No només els nostres pares, mares, germans i germanes. També aquella família de companys i companyes que ens han ajudat a arribar fins a on som ara. Són moltes i molts. Moltes gràcies a tots.

Què és el Públic?
Una iniciativa que, des de l'àmbit particular o privat, vol sumar en clau cultural i territorial. En clau pública. En un espai tranquil, de relació, proper.
Obrim aquest espai de cultura amb la voluntat de fer-nos el nostre lloc, en complicitat amb l'entorn, el conjunt de la ciutat i la comarca. Amb la voluntat de cooperar amb totes aquelles entitats i col•lectius que ho vulguin en l'art, la música, el teatre, la literatura o la comunicació. L'Associació Jazz Maresme, la Casa de la Música Popular de Mataró o El Dimarts del llimoner en són tres exemples. Volem acollir tots aquells que ho vulguin, El Públic té les portes obertes.

Estem vivint temps de crisi total: econòmica, nacional, ètica. Nosaltres, ara i aquí, volem aportar el nostre gra de sorra per crear un nou futur. Per a tots. Volem sumar, aportar, promoure, estimular, intercanviar, crear. Des de la iniciativa privada però en clau pública. Ens importa l'àmbit col•lectiu. Ens importa el nostre país.

Els Manel canten: "A vegades ens en sortim". Però si ens en sortim, no ens equivoquem, és en base a treballar, a esforçar-se i, sobretot, a ser fraternals i tenaços. Tot allò que hem heretat de generacions passades i que avui també reivindiquem aquí.

Avui inaugurem aquest espai refiant-nos de l'experiència passada -de l'Arcàdia, per exemple- i, sobretot, confiant en el futur. Regalem-nos tots plegats un futur, és la millor manera d'encarar el present.

Construint i treballant junts, colze a colze uns amb els altres, ens en sortirem. Compartint els nostres somnis, somnis humils i esperançats com el que presentem avui aquí. No en tingueu cap mena de dubte. Junts tot és possible. Gràcies a tots per la vostra assistència i benvinguts a casa vostra.

*Discurs llegit aquest vespre com a president de Clack Produccions Culturals en l'acte d'inauguració de El Públic.