8 d’octubre del 2013

Personesf: m'agrada l'economia.


M'agrada l'economia. Recordo quan el meu avi -que durant trenta-set anys va ser comptable d'una instal·lació agrícola del Pla d'Urgell- em va regalar als onze anys la meva primera llibreta folrada de cuir vermell per a comptabilitzar els meus comptes. Era com una fulla d'excel impresa. Hi escrivia amb llapis ben afilat una entrada de 25 pessetes de la paga setmanal. O en feia sortir 200 pessetes per la revista Micromania que em comprava cada mes al quiosc del Carrer Gran d'Argentona.
Qui ens hauria de dir al meu avi i a mi que jo amb 31 anys hauria treballat per a 84 empreses diferents, faria anar l'excel amb el meu portàtil i que Micromania seria un portal web enlloc d'una revista de paper que parlaria de jocs com el Call of Duty Ghosts. Per cert, la majoria de diaris que comprava a l'antic quiosc ara els descarrego des del meu smartphone.
M'agrada l'economia. Però ella -i el món sencer al seu darrera- està canviant molt depressa. I l'economia continua sent una pedra angular des de la qual hem de poder comprendre (una mica) el món. Ens estem adonant que l'economia no només la fan els números, els índexs, les referències o els canvis. L'economia també es basteix a partir d'actituds i accions basades en fer les coses d'una manera poc tradicional o fins i tot convencional. Felicitat. Fusió. Formació. Filosofia. Són conceptes que a partir d'una mateixa lletra d'inici ens porten a entendre que l'economia també ha de ser divertida, creativa, sostenible, autèntica, humana o innovadora. El que anomenem el #factorf. Per això des de Clack treballem amb Tecnocampus i m1tv per impulsar un nou projecte que parli de l'economia des de totes les vessants que la composen. Especialment parlarem amb persones. Senzillament persones, que han estat capaces de multiplicar-se per aquest factor f. F de fenomen. F de feina. F, sobretot, de futur.
M'agrada l'economia. Perquè amb ella som capaços de canviar el món. Avui arrenquem Personesf entrevistant al pedagog Gregorio Luri, descobrint els emprenedors culturals de Verkami o reivindicant els Premis Cre@tic. I ho fem des del territori. A ritme de banda sonora original dels genials The Free Fall Band. I amb un joveníssim i gran equip humà i tècnic darrera la producció audiovisual, tècnica i de continguts.
Em reafirmo. M'agrada l'economia. L'economia que compta amb les persones. La real. La que sorgeix del territori. I també m'agrada la F. F de futur.