18 de març del 2008

Dignitat (I)


Encaro la Setmana Santa amb el rodatge del documental de Càritas Dignitat gairebé enllestit. Hem treballat dur, amb algunes jornades de 10 hores, però els resultats m'agraden. Avui, al matí sessió de muntatge amb en jordi amb interludis de l'advocadessa voluntària que atent immigrants i del voluntari jubilat que ens explica perquè col·labora ajudant als altres. Ben dinat, reunió de treball amb el compositor de la banda sonora, Ivó Oller, amb qui hem estat més estona reflexionant al terrat de casa sobre com ha de sonar que mirant les primeres imatges que li he passat en dvd. Porto quatre setmanes totalment capficat amb el documental: la història, els personatges, el ritme, el color, els plans, el so, les sensacions. El meu guió ja comença a estar ple de guixots amb llapis vermell i això és bona senyal, perquè les seqüències enllestides i editades les marco per saber quant em queda. A la imatge el voluntari Joan Lobera, en una localització curiosa i quotidiana que vam enregistrar dimecres passat: el bar L'Esplanada, just sota casa, on gairebé cada dia passo una estoneta per reconciliar-me amb la premsa escrita de pagament -un dels pocs bars aprop de casa on tenen La Vanguardia i El Periódico de Catalunya. Dignitat, si tot va bé, veurà la llum a mitjans de maig.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agrada el tractament d'aquesta imatge, em recorda una que vareu enregistrar a paris. quin camcorder utilitzau??

salut desde menorca

eLOI ha dit...

la càmera utilitzada és una Panasonic DVX100, té una resposta al color molt bona, i ressalta la llum en els seus espais amb menys intensitat. La presa està feta en progressiu, és a dir, en 25 imatges per segon com el cinema. És una captura nativa, i la veritat és que m'encanta el resultat de color i textura.
La camcorder DVX100 m'acompanya des de fa més d'un any i mig i em sembla una eina molt bona, tot i l'arribada ara de les càmeres HD.