22 de setembre del 2009

Converses amb Pujol



Aquest principi de setembre vaig acudir a realizar una entrevista a en Jordi Pujol. En la fotografia apareixem l'Albert Lladó -amb camisa negra- i un servidor amb camisa blanca mentres l'entranyable Molt Honorable tanca els ulls esperant anunciar algun epitafi sobre el futur del nostre país. Va ser un matí agradable, amb l'inconfusible color veix i crema dels despatxos de la seu de l'expresident al Passeig de Gràcia. De tot el que va dir en vaig editar la peça completa, una entrevista editada de 5 minuts que ha estat publicada a diaris digitals com Mollet a mà, Diarimaresme.com, 7Dies Vallès o AnoiaDiari.cat. Un luxe poder entrevistar conjuntament amb l'Albert un personatge que dia que passa més s'assembla al personatge del qual la història en redactarà sentència.

14 de setembre del 2009

Un alcalde que dóna respostes normals i senzilles

Sovint pensem que tots els polítics són iguals. Però per bé o per mal, n'hi ha que s'escapen de la regla general de mediocritat i clientelisme partidista. En podria dir forces. Estic content de conèixer homes i dones que dia a dia lluiten per esculpir la imatge del ciutadà que fa de polític per fraternitat i interés en el bé comú, per fer avançar les seves viles, ciutats i nacions. En conec de tots els colors, de totes les federacions i agrupacions, perquè l'honestedat no coneix de color polític. Avui en citaré un.

Es diu Carles Móra i és l'alcalde d'Arenys de Munt. Avui en surt una conversa amb internautes a la web del diari Público. No crec que hi hagi gaire gent que pugui criticar per malevoles, radicals ni sectàries les seves respostes que podeu consultar aquí. "Quan el tracte amb Catalunya sigui més just, hi haurà menys independentistes". Una sentència clara i senzilla. Més justícia i comprensió d'Espanya cap a Catalunya portarà més tranquilitat.

7 de setembre del 2009

El meu primer documental sobre el Cruïlla



El Diaridelamusica.com és l'espai escollit per presentar en primícia el curtmetratge documental CruïllaBCN.doc. El documental explica amb imatges i sons l'experiència del festival de música mestissa Cruïlla BCN. Hi apareixen entrevistes a grups revelació com La Pegatina o el cantant de l'aclamada banda de rock flamenc Elbicho. En el treball audiovisual hi ha llargs fragments de música en directe, amb música de La Troba Kung-Fú o La Mala Rodríguez amb la Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. Una petita joia per recordar des de dins amb imatges inèdites un esdeveniment que ja forma part de l'història dels festivals barcelonins.

Aquest treball de vuit minuts i mig és una obra dirigida pel jove realitzador mataroní Eloi Aymerich i que compta amb la col·laboració de Joan González a l'operació de càmeres, Kiko Montoro en l'edició i Marc Teixidó en el videografisme. La producció ha anat a càrrec de la productora audiovisual Clack Produccions Culturals, especialitzada en producció audiovisual cultural i musical.
[Article publicat aquesta nit al ddM-Diaridelamusica.com]

4 de setembre del 2009

5 punts sobre el dret a opinar

1. Digui qui ho digui, es parli com es parli, s'entengui com s'entengui, tots tenim el dret a opinar.
2. Si una vila, per voluntat d'alguns dels seus veïns que ho demanen al ple municipal, s'acorda per majoria absoluta impulsar una consulta popular, que ho facin.
3. Tenim el dret a opinar. Com més es preocupin de prohibir-ho (estat) o boicotejar-ho (falange), amb més ànim els vilatans opinaran.
4. Ja n'hi ha prou d'atacar el dret a la opinió. L'advocacia de l'estat s'hauria de preocupar més de la injustícia de les prostitutes, els mileuristes, els corruptes i els aturats.
5. El dia 13 de setembre faré una carn a la brassa a Arenys de Munt, a casa el meu amic Xandri.